En tanke.

Okej, hur många där ute är det som tänker på följande när dom sätter sig vid datorn(?);
Det är att du faktiskt har hela världen i ditt vardagsrum, sovrum, kök, badrum (haha) you name it. Det man egentligen gör som man inte tänker på när man sitter vid datorn, som jag själv nu gör i min säng. Det är att man bjuder in hela världen att ta del av sitt liv, att finnas i mitt nu då sovrum. Kanske inte bildligt talat, men är det inte sant ändå? Du tar bilder, skriver texter, uppdaterar status och lägger ut allting för alla att se. Det du lägger ut finns där hela tiden.

Du trycker möjligtvis på "ta bort konto" , "radera", "ta bort inlägg" men de blir aldrig borttaget helt. Det finns där, lagrat i det så kallade cyberrymden för evigt och kan man bara sin sak så kan man ta del av de om och om och om och om och om igen. Tänker vi på detta när vi lägger ut på facebook, bilddagboken eller exempelvis twitter, när vi uppdaterar om vad vi gör hela tiden? I C K E ! ! Borde vi göra det? Absolut! Men man tar internet för givet. Det är fan så. Vi tror att bara för att vi lägger in lite lösenord på respektive bloggar och sidor att ingen kan komma åt vårat innehåll. Men ACK så fel! Man kan komma runt precis allting.

Jag menar inte att man ska leva som en psykotiskt paranoid jävel, men saken är ju att man ändå måste leva efter vanligt vett. Vem fan vet vem som sitter på andra sidan skärmen och skriver. Att man ens sitter vid datorn är ju lite konstigt när man tänker på allt detta. Lite insane egentligen, men jag antar att utmana internet, är att leva vågat? Eller, det beror väl på från vems synvinkel vi ser det från ;)

Men jag kan knappast vara den enda som anser att allting på internet numer är så förbannat tråkigt.
Mina sysslor vid en dator ser ut som följande:
Logga in på FB, kolla runt, Logga ut. Gå in på Twilightsweden.se, kolla efter nyheter, kryssa rutan. Klicka upp MSN, se om det finns någon värd att prata med, icke! Stänga ner datorn.

10 minuter senare

Logga in på FB, kolla runt, Logga ut. Gå in på Twilightsweden.se, kolla efter nyheter, kryssa rutan. Klicka upp MSN, se om det finns någon värd att prata med, icke! Stänga ner datorn.

Sen fortsätter det så. Och jag kan ju nästan garantera att jag inte är ensam, fast med vissa utbyten av sidor man loggar in på dårå. Vad finns där att göra där ute längre? INGET! Vad hände med det som alltid var så roligt med datorer förr? Har vi tappat uppskattningen? Tar vi datorer och all teknologi för givet? Tror fan de...

Vänta bara, snart vaknar all teknologi till liv och startar krig med mänskligheten. Vore det så lustigt egentligen? Nej, vi utnyttjar alla datorer, och varför? För att människan uppfann dom? Jahaaa...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Babbel:

Trackback